Huis huren | Zaandam & Zaanstad | Verhuurmakelaar

HUIS HUREN | VERHUURMAKELAAR ZAANDAM & ZAANSTAD

Een huis huren via De Bree Makelaardij

 

Het kopen van een woning is niet voor iedereen van toepassing, bijvoorbeeld omdat je je nog niet voor langere tijd aan een bepaalde plek wilt binden of omdat het op dit moment nog niet mogelijk is om voldoende financiering te krijgen. Een huis huren is dan een goede optie. Heb je interesse in het huren van een huis? Neem dan contact met ons op.

Wij nemen alles voor je uit handen zodat je met een gerust hart de huurovereenkomst kunt tekenen.

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Laat hier je gegevens achter, dan neemt één van onze makelaars of adviseurs contact met je op. Uiteraard kun je zelf ook contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Wat is een huurovereenkomst?

Een huurovereenkomst is een overeenkomst (afspraak) waarbij ene partij (de verhuurder) zich verplicht om aan de andere partij (de huurder) een zaak ter beschikking te stellen, terwijl de huurder op zijn beurt verplicht is tot het doen van een tegenprestatie.

Welke opzegtermijn gelden er bij woonruimte?

Bij woonruimte voor permanente bewoning heeft de verhuurder een opzegtermijn van drie maanden plus een maand voor ieder jaar dat de huurder de woonruimte bewoond heeft. Maar de maximale opzegtermijn voor de verhuurder is zes maanden.

De huurder hoeft alleen te vertrekken als hij met de opzegging heeft ingestemd. Zo niet, dan is het altijd de rechter die bepaalt of aan het contract een eind moet komen. De opzegtermijn voor de huurder is één maand.

Wat is (on)zelfstandige woonruimte?

Zelfstandige woonruimte is woonruimte (een heel huis of appartement) waarbij de huurder een eigen opgang heeft en geen voorzieningen zoals wc, badkamer en keuken met anderen hoeft te delen.

Geen eigen opgang? Deelt u de keuken, badkamer en wc met andere huurders? Bent u bijvoorbeeld een kamerbewoner? U huurt dan onzelfstandige woonruimte.

Het verschil is van belang omdat de bescherming van huurders van onzelfstandige woonruimte iets beperkter is.

Heb je een vraag, mail ons!

Toch liever een huis kopen?