AVG - De Bree Makelaardij

NVM PRIVACYVERKLARING

AVG verklaring in het kort

Je persoonlijke gegevens. Je laat ze bij ons achter, want dat moet nu eenmaal als je informatie wil ontvangen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waarom wij om je persoonlijke gegevens vragen en wat wij ermee doen. Dat vertellen we je hier graag. Heb je na het lezen hiervan nog vragen, laat het ons dan weten via info@debreemakelaardij.nl.

Heel veilig
Alle gegevens die je bij ons achterlaat stoppen wij heel veilig achter slot en grendel met de modernste technieken. Wie niks met jouw gegevens te maken heeft, kan er simpelweg niet bij. Geven we jouw gegevens aan iemand anders – je leest hieronder waarom en wanneer we dat doen – dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij en ze alleen gebruikt voor het doel waarvoor hij ze heeft gekregen. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via
info@debreemakelaardij.nl.
Welke gegevens worden door ons vastgelegd?

Je verkoopt jouw woning
Wanneer je ons als makelaar inschakelt bij de verkoop jouw woning, dan legt ons makelaarskantoor de volgende gegevens vast:
– jouw naam, adres en contactgegevens zoals telefoonnummer en e-mailadres
– de reden van verkoop, bijvoorbeeld groter wonen of verandering van werk
– de datum van aanmelding van het object en de periode dat het object te koop staat of heeft gestaan
– de omschrijving en kenmerken van het object zoals de vraagprijs, het bouwjaar, de oppervlaktes en indeling, kadastrale gegevens en de WOZ-waarde
– beeldmateriaal zoals foto’s en video’s van het object.
– de reden van een eventuele intrekking van de bemiddelingsopdracht
– wanneer het object is verkocht: de transactiegegevens zoals de verkoopprijs en de transactiedatum
– overige informatie die je aan ons verstrekt

Je bent op zoek naar een andere object
Wanneer je ons als makelaarskantoor inschakelt bij de aankoop van een object of een bezichtiging doet bij een object, dan kan ons makelaarskantoor de volgende gegevens vastleggen:
– jouw naam, adres en contactgegevens zoals jouw telefoonnummer en e-mailadres
– het zoekprofiel waarin jouw wensen omtrent een object zijn opgenomen
– gegevens over jouw huidige woning zoals de koopprijs, de reden van koop of huur, bijvoorbeeld groter wonen of verandering van werk
– jouw leeftijds- en inkomenscategorie en gezinssamenstelling
– wanneer je een object hebt gekocht: de transactiegegevens zoals de koopprijs en de transactiedatum
– overige informatie die je aan ons verstrekt


Je koopt een object van iemand die gebruik maakt van ons makelaarskantoor.
Wanneer je een object hebt gekocht en de verkoper heeft zich laten bijstaan door ons makelaarskantoor, dan kan ons makelaarskantoor de volgende gegevens vastleggen:
– jouw naam, adres en contactgegevens zoals jouw telefoonnummer en e-mailadres
– gegevens over het object die je hebt gekocht zoals het adres, kenmerken van het object , de koopprijs en de transactiedatum
– de reden van koop of huur
– jouw leeftijds- en inkomenscategorie en gezinssamenstelling
– gegevens over jouw oude object zoals de koopprijs
– overige informatie die je aan ons verstrekt

Datalek
Wanneer we het vermoeden hebben dat we een datalek hebben maken wij daar binnen 24 uur melding van bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bewaartermijn
Wij zullen je persoonsgegevens niet langer bewaren dan voor de doeleinden waarvoor zij zijn verzameld of worden gebruikt, nodig wordt geacht.

Wat doen we verder met je gegevens
Wij gebruiken je gegevens voor verschillende doelen. Hierna kun je zien welke doelen dat zijn. Wij gebruiken daarbij van jou ontvangen gegevens, maar ook door onszelf verzamelde gegevens. Bijvoorbeeld gegevens over je bezoek aan onze website.

In je account op
www.debreemakelaardij.nl slaan we onder andere de volgende informatie op: je naam, adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres en opgegeven informatie en interesses (bijvoorbeeld als we je gevraagd hebben naar je geboortedatum). Handig, want dan hoef je deze gegevens niet elke keer opnieuw in te voeren.

Nieuwsbrieven
Je kunt je aanmelden voor onze verschillende nieuwsbrieven. Zo blijf je op de hoogte van ons woningaanbod en ons nieuws. We hebben algemene en persoonlijke nieuwsbrieven. De persoonlijke nieuwsbrieven stellen we samen op basis van je gegevens, zoals eerder opgevraagde informatie. Dat maakt de nieuwsbrief interessanter voor je. Wil je geen nieuwsbrieven van ons meer ontvangen, meld je dan af via de afmeldlink onderaan de ontvangen nieuwsbrief. Simpel toch?

Reviews
We zijn dol op reviews. En onze klanten ook. Wil je een review schrijven, kies dan zelf of je persoonlijke gegevens of je naam zichtbaar zijn voor andere bezoekers en of wij over je review contact met je op mogen nemen. Wij houden bij wie welke review schrijft.

Zakelijke klanten
Ook van onze van zakelijke klanten en partners slaan wij gegevens van de contactpersoon op. Zijn het gegevens van personen, dan behandelen wij deze gegevens net zoals die van onze andere klanten.

Social media
Als je social media gebruikt, bijvoorbeeld Facebook, dan kun je met je social media-account op sommige plekken op onze website inloggen. Wanneer je, als je bent ingelogd, aangeeft een woning leuk te vinden, dan verschijnt dat artikel op je social media-account.
debreemakelaardij.nl krijgt geen toegang tot je social media-account, maar woningen/info die je leuk of handig vindt, kun je wel met je vrienden delen. Stel je via social media een vraag aan ons en zien we die vraag voorbijkomen, dan bewaren we dat bericht en je accountnaam zodat we op je bericht kunnen reageren.

Je rechten
Je mag ons inzage verzoeken in je persoonsgegevens. Ook kun je ons verzoeken je persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen als deze onjuist, onvolledig of irrelevant zijn, of anderszins in strijd met een wettelijk voorschrift worden verwerkt.

Wat doen we niet met je gegevens?
We zullen je geen informatie sturen waar je niet om gevraagd hebt. Je gegevens verkopen aan anderen, dat doen we ook nooit.

Vragen?
Jouw makelaar neemt jouw privacy erg serieus. Heb je vragen, neem even contact met ons kantoor op.

De meest recente versie van de NVM Privacyverklaring vind je hier:

NVM Privacyverklaring.pdf