Huis kopen | aankoopmakelaar | Zaandam & Zaanstad

HUIS KOPEN | AANKOOPMAKELAAR ZAANDAM & ZAANSTAD

Een huis kopen in Zaandam?

 

Op zoek naar een nieuw huis in Zaandam? Laat je dan bijstaan door de Bree Makelaardij, jouw aankoopmakelaar voor Zaanstad. Wij kennen de regio als geen ander en weten precies welke huizen er te koop staan in Zaandam en de rest van Zaanstad.

Het in de arm nemen van een aankoopmakelaar biedt vele voordelen. Zo kunnen wij voor jou, op basis van je wensen, een voorselectie maken uit het gehele aanbod. Onze NVM geaccrediteerde makelaars staan je gedurende het hele traject bij.

 • Alle afspraken en bezichtigingen worden voor je geregeld,
 • Als ervaren onderhandelaar ziet de aankoopmakelaar er op toe dat je niet te veel betaalt,
 • Zoek je een professionele bouwkundige, taxateur of notaris? Je aankoopmakelaar weet bij wie je moet zijn,
 • De aankoopmakelaar behartigt uitsluitend jouw belangen,

Mogen wij jou ook naar je nieuwe droomhuis in Zaanstad begeleiden? We praten graag eens met je over de mogelijkheden. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Koog aan de Zaan!

 

Woning kopen | Stappenplan

 

Je bent op zoek naar een nieuwe koopwoning, fantastisch! Misschien weet je al precies wat je wilt, misschien ben je nog aan het oriënteren. De NVM heeft de zeven stappen voor het aankopen van een woning voor je op een rijtje gezet.

 1. Het juiste huis uitzoeken: Veruit de meeste woningen staan op Funda. Je kunt zelf zoeken naar het perfecte huis, maar je kunt ook een zoekopdracht bij je makelaar neerleggen.
 2. De bezichtiging: Wanneer je een huis hebt gevonden wat aan je wensen voldoet, maak je een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je een aankoopmakelaar in de arm neemt, kun je er van op aan dat deze tijdens de bezichtiging let op bouwkundige tekortkomingen, het schilderwerk, de elektra, de beglazing, de dakbedekking en vele andere relevante zaken. Zo verklein je de kans op vervelende verrassingen wanneer je de woning hebt gekocht.
 3. Extra onderzoek: Wij ondersteunen je in het aankoopproces door de verschillende benodigde onderzoeken uit te voeren. Zo checken wij de kadastrale kaart, het bestemmingsplan, het energielabel, de milieuaspecten en nog veel meer.
 4. Onderhandelen: De Bree Makelaardij heeft jarenlange ervaring in woningonderhandelingen. Wij adviseren je over het openingsbod en de onderhandelingsstrategie. Door onze kennis van zaken en van de regio betaal altijd een goede prijs voor je droomhuis.
 5. De koopovereenkomst: Wanneer het bod wordt geaccepteerd wordt de koopovereenkomst opgesteld. Wij lopen de overeenkomst met je door en controleren alle gegevens. Na het tekenen heb je nog drie dagen bedenktijd.
 6. Financieren: Na het sluiten van de overeenkomst moet de woning worden gefinancierd. Vaak gebeurt dit door het afsluiten van een hypotheek. Wij kunnen je adviseren over een hypotheek die bij je past en kijken samen of je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie.
 7. De notaris: De laatste stap is natuurlijk de sleuteloverdracht. Wij adviseren ook in het laatste stuk van het traject over alles wat moet worden geregeld voor de overdracht en doorlopen samen met jou de concept-leveringsakte. Na de gang naar de notaris is de woning van jou. Gefeliciteerd met je nieuwe huis!

De Bree Makelaardij kan je helpen bij elke stap van het aankooptraject. Zo word je van begin tot einde bijgestaan door een vakkundige professional die jouw belangen behartigt. We vertellen je graag over alle mogelijkheden en wat wij als aankoopmakelaar voor je kunnen betekenen. Kom gerust langs op ons kantoor in Koog aan de Zaan voor een vrijblijvend gesprek.

Vragen over een huis kopen?

Hoe komt de koop tot stand?

Als de verkoper en de koper het eens zijn over de belangrijkste zaken zoals de prijs, de opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden, dan legt de verkopende makelaar de afspraken schriftelijk vast in een koopakte. Vooral de ontbindende voorwaarden zijn hierin een belangrijk onderwerp. Je krijgt namelijk als koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde! De ontbindende voorwaarden moet je melden zodra je een bod uitbrengt.

De wettelijke bedenktijd van drie dagen treedt in werking zodra beide partijen de koopakte hebben ondertekend en de koper een afschrift van deze akte heeft ontvangen. Binnen deze tijd kun je als koper nog afzien van de aankoop. Zie je niet af van de koop en de ontbindende voorwaarden zijn geen obstakel meer, dan zal op de afgesproken opleveringsdatum de overdracht plaatsvinden bij de notaris en ben je de troste eigenaar van je nieuwe woning!

Wat houdt de onderzoeksplicht koper in?

Waar de verkopende partij de mededelingsplicht heeft, heeft de kopende partij een onderzoeksplicht. De koper wordt geacht zowel de bouwkundige als de juridische staat van de woning te onderzoeken. Dit is ook een goede reden om een aankoopmakelaar in te schakelen, zodat je zeker weet dat alle belangrijke zaken goed zijn uitgezocht.

Wat zijn ontbindende voorwaarden?

Bij het kopen van een huis kan de koper ontbindende voorwaarden laten opnemen in de koopovereenkomst om de kans te waarborgen dat de koop ontbonden kan worden als aan de gestelde voorwaarden niet wordt voldaan. Ontbindende voorwaarden hebben veelal betrekking op het verkrijgen van financiering, Nationale Hypotheek Garantie en een bouwtechnische keuring.

Heb je een vraag, mail ons!


  Toch liever eerst je huis verkopen?