Energielabel aanvragen | De Bree Makelaardij Zaanstad

DE BREE MAKELAARDIJ | ENERGIELABEL AANVRAGEN

Energielabel

Elke woning moet bij verkoop of verhuur een definitief energielabel hebben. Dit label geeft een beeld over hoe energiezuinig het huis is. In 2015 heeft iedere woning een voorlopig energielabel gekregen. Dit voorlopige energielabel moet voor verkoop definitief gemaakt worden. En daarbij kan De Bree Makelaardij je helpen.

Samen met onze specialisten bekijken we jouw woning. Hierbij wordt gelet op energiebesparende maatregelen zoals isolatie, beglazing en verwarming. Klopt het voorlopige energielabel? Dan maken wij dit label voor u definitief. Klopt het niet? Dan vragen wij voor u een nieuw label aan. Zo kom je bij de verkoop van jouw huis niet voor vervelende verrassingen te staan.

Heb je voor de verkoop of verhuur van jouw woning een definitief energielabel nodig? Neem dan contact met ons op of kom langs op ons kantoor in Koog aan de Zaan. We bespreken graag de mogelijkheden met je. De koffie staat klaar!

Vragen over onze diensten?

Is een energielabel verplicht?

Jazeker. Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om bij de verkoop van een woning een energielabel aan te leveren. Mocht je nog geen energielabel hebben of je wilt deze vernieuwen, dan kun je dat eenvoudig via deze pagina regelen.

Wat houdt de onderzoeksplicht koper in?
Waar de verkopende partij de mededelingsplicht heeft, heeft de kopende partij een onderzoeksplicht. De koper wordt geacht zowel de bouwkundige als de juridische staat van de woning te onderzoeken. Dit is ook een goede reden om een aankoopmakelaar in te schakelen, zodat je zeker weet dat alle belangrijke zaken goed zijn uitgezocht.
Wat zijn ontbindende voorwaarden?
Bij het kopen van een huis kan de koper ontbindende voorwaarden laten opnemen in de koopovereenkomst om de kans te waarborgen dat de koop ontbonden kan worden als aan de gestelde voorwaarden niet wordt voldaan. Ontbindende voorwaarden hebben veelal betrekking op het verkrijgen van financiering, Nationale Hypotheek Garantie en een bouwtechnische keuring.

Heb je een vraag, mail ons!


    Een nieuw huis kopen?