Verhoogde NHG-grens. Wat betekent dat voor mij? - De Bree Makelaardij

De nieuwe NHG-grens van € 405.000 heeft gevolgen voor zowel kopers als verkopers van een woning in Zaanstad en Purmerend. Voor kopers betekent het dat ze nu kunnen profiteren van de NHG-hypotheek als hun lening niet boven deze grens uitkomt. Aan de andere kant moeten verkopers zich ervan bewust zijn dat hun huis op of onder dit bedrag moet worden getaxeerd om in aanmerking te komen voor een NHG-hypotheek. Het is belangrijk om inzicht te hebben in de gevolgen van deze nieuwe NHG-grens voor uw woningaan- of verkoop. Meer weten over de nieuwe NHG-grens? Lees dan verder.

Wat is de Nationale Hypotheek garantie?
Nationale Hypotheek Garantie is een regeling dat mensen helpt bij het kopen, verkopen en taxeren van hun huis. Het biedt financiële bescherming voor de geldverstrekkers door de hypotheekbetalingen te garanderen van leners die door onvoorziene omstandigheden de hypotheek niet meer kunnen betalen. De regeling helpt het risico op het in gebreke blijven van een hypotheek te verkleinen en maakt het voor particulieren gemakkelijker om hun huis te kopen of te herfinancieren.

Verhoogde NHG-grens 2023
Met de stijgende woonlasten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hypotheken met NHG toegankelijk blijven voor huizenkopers. Om dit te realiseren heeft het kabinet aangekondigd dat de NHG-grens in 2023 wordt verhoogd. Hierdoor ontstaat er meer stabiliteit op de woningmarkt en kunnen meer mensen een woning kopen met een NHG-hypotheek.

Hebben starters meer kans met de verhoogde NHG-grens?
Met de nieuwe NHG-grens hebben starters in Nederland meer mogelijkheden om een huis te kopen. Deze grens is verhoogd van € 355.000 naar € 405.000, waardoor mensen die voorheen vanwege de betaalbaarheid geen woning konden kopen, dit nu wel kunnen doen. Goed nieuws voor wie op zoek is naar zijn eerste woning op de Nederlandse woningmarkt.

De nieuwe NHG-grens biedt ook meer kansen voor mensen die hun woning willen verkopen. Met een groter aantal potentiële kopers kunnen verkopers hogere taxaties en een beter rendement op hun investeringen verwachten. Het is belangrijk voor verkopers om te begrijpen hoe taxaties werken en hoe ze de waarde van hun huizen kunnen maximaliseren voordat ze deze te koop aanbieden.

Advies bij het kopen van jouw huis met NHG
Overweeg jij om een huis te kopen met de verhoogde NHG-grens? Dan is nu het moment om dat te doen. De Bree Makelaardij helpt je samen met de hypotheekadviseurs van VIXX hypotheken voor de aankoop en verkoop van jouw huis.

Haal de sleutels van jouw droomhuis in huis met NHG!