Huis zelf verkopen stappenplan | De Bree Makelaardij

HUIS ZELF VERKOPEN | STAPPENPLAN

Huis zelf verkopen – Stappenplan

Via De Bree Makelaardij kun je ook zelf je huis verkopen. Want wie kent jouw huis nou beter dan jij? Juist! Niemand.

Als je ervoor kiest je woning zelf te verkopen via De Bree Makelaardij betekent dat overigens niet dat je er helemaal alleen voorstaat. Uiteraard nemen wij alle zaken die je zelf niet kunt afhandelen gewoon uit handen. Zoals: het inmeten van de woning, de waardebepaling, het plaatsen van je woning op websites als Funda, het plaatsen van een “te koop”-bord bij de woning. Je woning wordt ook weergegeven in onze etalage en op onze social media-kanalen; je staat er dus echt niet alleen voor. Je doet bijvoorbeeld wel zelf de bezichtigingen van je woning. Zodoende kun je gelijk alle vragen die een potentiële koper heeft zelf beantwoorden.

Zelf je woning verkopen via De Bree Makelaardij heeft onder andere ook de volgende voordelen:

  • De kwaliteit van een NVM-makelaar,
  • Zelf actief betrokken zijn bij het verkopen van je woning
  • En duizenden euro’s aan makelaarskosten besparen!

Zelf verkopen via De Bree Makelaardij kan al vanaf €1.750,- inclusief BTW. Mocht je op een later moment bedenken dat je toch meer diensten van ons wilt afnemen voor de verkoop van je woning, dan kan dat natuurlijk altijd.

In onze verkooppakketten staan alle diensten die wij voor je uitvoeren bij zelf verkopen, en welke taken je zelf uitvoert, heel overzichtelijk weergegeven.

Meld je nu aan voor zelf verkopen met behulp van De Bree Makelaardij. We komen graag bij je langs om te bespreken wat we voor je kunnen betekenen. Of stap bij ons binnen voor een kopje koffie of thee en een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen krijgen we je woning snel verkocht, voor een goede prijs. Dat beloven we!

Vragen over je huis zelf verkopen?

Wat houdt de meldingsplicht verkoper in?

Dit houdt in dat verkoper gebreken die bij hem bekend zijn, direct moet melden aan een potentiële koper. Dit geldt overigens niet voor de gebreken die duidelijk zichtbaar zijn voor de koper. Tevens moet de verkoper de rechten van anderen op zijn perceel melden aan de koper. De potentiële koper wordt zo, voordat hij overgaat tot het kopen van een huis, op de hoogte gesteld van de onderhoudstoestand van de woning.

Wat is de lijst van zaken?

Bij het kopen van een huis, zijn er vaak een aantal roerende goederen en onroerende goederen die bij de koop zijn inbegrepen. Hiervan wordt de lijst van zaken opgesteld. De verkoper kan op de lijst van zaken behorende bij de koopakte aangeven welke roerende goederen en onroerende goederen bij de woning horen en overgenomen kunnen worden en welke goederen de verkoper wil meenemen. Het is verstandig om de lijst van zaken samen door te lopen, zodat duidelijk is wat er achterblijft in de woning.

Wat zijn ontbindende voorwaarden?

Bij het kopen van een huis kan de koper ontbindende voorwaarden laten opnemen in de koopovereenkomst om de kans te waarborgen dat de koop ontbonden kan worden als aan de gestelde voorwaarden niet wordt voldaan. Ontbindende voorwaarden hebben veelal betrekking op het verkrijgen van financiering, Nationale Hypotheek Garantie en een bouwtechnische keuring.

Heb je een vraag, mail ons!


    Toch liever je huis laten verkopen?